Most Important Current Affairs Questions For NDA 2017

Hello Defence Lovers, NDA exam gives opportunity to candidates for joining the Indian Armed Forces . The NDA 2  2017 Exam is scheduled to be conducted on Sep 10,  2017. NDA Exam is conducted twice a year by the Union Public Service Commission. Current affairs play a key role in the exam. In this article we have provided the updated current affairs which help the aspirants in their preparation.




Also Read, Most Important General Knowledge Questions For NDA 2017 Examination

(1.) Union Budget 2017 presented in Loksabha by

Ans- Union Finance Minister Arun Jaitley

(2.) MP who died in the Parliament, while attending the speech given by president on 1st Feb 2017

Ans- Former Union Minister and IUML Chief E Ahmed

(3.) Which authority will re-measure Mt.Everest peak

Ans- Survey of India

(4.) Who has been appointed as DGP of Karnataka

Ans- Rupak Kumar Dutta

(5.) Who has been appointed as MD-India of BAE Systems on 1st Feb 2017

Ans- Nik Khanna

(6.) Asim Basu passed away, he was an

Ans- Eminent theatre personality





(7.)  Where did 19th Bharat Rang Mahotsav begin

Ans- New Delhi

(8.)  Which country aims to Launch Its First Ever Mars Mission in 2020

Ans- UAE

(9.) Who will collaborate with UN for a music album

Ans- Neeti Mohan

(10.) India inked MoU to construct a multi-ethnic secondary school with

Ans- Sri Lanka

Also Check, Best Ever Books To Crack NDA 2017 Exam





(11.) Name of two toxins discovered in Lychee fruit which are harmful for children

Ans- Hypoglycin A and methylene cyclopropyl-glycine (MCPG)

(12.)  53rd SAARC programming committee meeting held in

Ans– Kathmandu, Nepal

(13.)  3-day Visakha Utsav in Visakhapatnam  was inaugurated by

Ans- Union Minister M. Venkaiah Naidu

(14.)  Where was existence of lost continent confirmed by the Scientists/Researchers

Ans- Under the Indian Ocean

(15.) World Cancer Day is observed on

Ans- 4th Feb

(16.) World Wetlands Day observed on

Ans- 2nd February

(17.) When did Indian Institutes of Information Technology Bill (amendment) approve

Ans- 4th Feb 2017

(18.) Who has been appointed as Pakistan’s new Foreign Secretary on 4th Feb 2017

Ans- Abdul Basit

(19.)  Who launched India Innovation Index

Ans- NITI Aayog CEO Amitabh Kant

(20.) Who quit Trump’s Economic Advisory Council

Ans- Uber CEO Travis Kalanick

Also Read, Best Ever Tips to Clear NDA & CDS Exams in First Attempt





(21.)  International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation (FGM)
observed on

Ans- 6th February

(22.) Name of former CBI Director, who passed away

Ans- Joginder Singh

(23.) Bano Qudsia passed away, he was a

Ans- Renowned Urdu Author

(24.) Who has been appointed as a leader of AIADMK Legislative Party

Ans- Sasikala Natarajan

(25.) Who discovered World’s earliest emoji

Ans- Slovakian Curators

(26.) Who has been appointed as Somali’s new President

Ans- Mohamed Abdullahi Farmajo

Also Read, Most Important History Questions For NDA 2017

(27.) Which satellite of NASA detected distinct X- Ray signals

Ans- Chandra Satellite

(28.) Which authorities approved Pradhan Mantri Gramin Digital Saksharta Abhiyan

Ans- Union Cabinet

(29.) What is the Rank of India in 5th Annual International IP Index of USCC

Ans- 43rd Rank

(30.) Which day is celebrated on 11th Feb 2017 globally

Ans- International Day of Women and Girls in Science

Jai Hind

NDA 2 2017 Notification, Exam Date & Admit Card


Close