20 Most Important Biology Questions For NDA 2018

Hello Defence Lovers, With this article we will provide you some most important biology questions which will definitely helps in your NDA preparation.

Also Read, 60 Most Important History Questions For NDA 2018





1. The Life Span of Human WBC is About

Ans- 20 Days

2. The Largest Gland of the body is

Ans- Liver

3. Insulin was Discovered by

Ans- F.G Banting

4. The first organ to be Transplanted was

Ans- Kidney

5. Harmones are normally absent in

Ans- Bacteria

6. The Largest Cell in Human Body is

Ans- Nerve Cell

7. The Blood Pressure is the pressure of blood in

Ans- Arteries

8. The Normal Temperature of Human Blood is

Ans- 98. 4 degree Farehanite

9. The yellow Colour of Urine is due to the presence of

Ans- Urochrome

10. Tuberclosis is caused by

Ans- Bacteria

Also Read, How To Prepare Mathematics For NDA 2018?





11. Blood does not coagulate inside the body due to the presence of

Ans- Heparin

12. Which one of the following Parts of the ” Human Brain ” is the Regulating Centre for swallowing and vomiting?

Ans- Medulla Oblongata

13. Malarial parasite is a

Ans- Protozoa

14. It is difficult to kill viruses because they

Ans- Spend a lot of time inside the host’s cells

15. A person is unable to read a newspaper without his glasses. He is most probably suffering from

Ans- presbyopia

16. The genetic material of bacteria is found in

Ans- cytoplasm

17. A horse and a donkey can breed to produce mule which is an infertile animal. The infertility is because horse and donkey belong to different

Ans- Species

 18. A plant having yellow leaves with dead spots has the deficiency of

Ans- Magnesium

19. What is ‘breakbone fever’ most commonly known as?

Ans- Dengue

20. After diagnosis of disease in a person, the doctor advises the patient iron and folic acid tablets. The person is suffering from

Ans- Anaemia

Also Read, 100 Most Important Current Affairs Questions For NDA 2018




Jai Hind

Why The Speed Of Ships Is Measured In Knots?


Close